Jong geleerd.

Al van kinds af aan ben ik bezig met kleding, vooral het ontwerpen daarvan. Ik heb op jonge leeftijd leren naaien van mijn moeder en ben daarna zelf kleding gaan maken. Koppig als ik was gebruikte ik geen standaard patroon. Ik zou zelf wel een patroon tekenen. Op de grond in de woonkamer begon ik met papier aan elkaar te plakken. Uit zo’n patroon is bijvoorbeeld de gele jurk met bolle rok ontstaan, zoals te zien op mijn Instagrampagina.

Liefde voor kleding maken.

Voor mijn zestiende verjaardag kreeg ik van mijn ouders een paspop. Hier was en ben ik nog steeds heel blij mee. Ik vind het heerlijk om stof te draperen over mijn paspop om zo jurken te ontwerpen. De val van de stof is waar ik de meeste inspiratie vandaan haal.

Een andere richting

Gek genoeg heb ik geen opleiding in de mode gevolgd, deze vond ik namelijk niet bij mij passen. Ik heb in 4 jaar tijd een master in Accountancy and Control gehaald, maar na 2 jaar in de administratie gewerkt te hebben, heb ik besloten meer te gaan doen met mode. Ik heb naast mijn studie een start gemaakt met een business plan, welke ik heb gebruikt voor het uiteindelijke business plan voor Tessa’s jurkjes. Ik ben daarnaast een vakopleiding Modeontwerpen begonnen, waardoor ik nu meer kennis heb van de modegeschiedenis en beter mijn ontwerpen op papier kan zetten. Door deze opleiding ben ik er ook achter gekomen dat ik een voorliefde heb voor stoffen. Niet alleen hou ik van drukke en vrolijke printjes, ik vind het heel interessant hoe een stof aanvoelt en wat je ermee kunt creeëren.

In de toekomst.

Ik hoop dat ik veel mensen blij kan maken met een op maat gemaakte jurk. In de toekomst zullen er meer galajurken en bijzondere jurken in mijn portfolio komen, omdat ik mij meer wil richten op ontwerp via paspop in plaats van ontwerp via patroon. Op deze manier zal ook de stof mooier vallen en de jurk beter passen. 

Veel liefs,

Tessa

nl Dutch
X