Jurken. Ik word zo blij bij het horen van dit woord. Waarom? Omdat ik er meteen zoveel voor me zie. Van vrolijk waaierende rokjes in de zomerse wind op het strand tot glitterende galajurken op de rode loper. Jurken kunnen altijd en overal. Je moet je alleen de juiste stof en de juiste lengte voorstellen. En dat is bij iedereen anders, ook onder kledingontwerpers. Tijdens het shoppen zie ik geweldig leuke jurkjes hangen, maar vanwege mijn Hollandse lengte zijn deze jurken vaak te kort. Mijn borsten wegen niet op tegen mijn heupen, waardoor het model vaak niet mooi valt. Je zoekt tot je een ons weegt en komt thuis met lege handen of een jurkje waar je eigenlijk niet in moet bukken, maar hij was te leuk om te laten hangen. Daar wilde ik wat aan doen. Waarom kan ik zelf niet kiezen welke lengte ik het beste vind voor die stralende jurk? Waarom kan ik zelf niet bepalen welke stof ik me bij dat schattige modelletje inbeeld? Met deze vragen ben ik begonnen met mijn eigen jurkjes, Tessa’s jurkjes. Een webshop waarin je begint met de stof voor jouw jurk en vanuit daar jouw perfecte jurk samenstelt. Betaalbaar en binnen een week klaar om te showen op het strand of de rode loper. 

Het bedrijfsplan dat ik heb gemaakt tijdens mijn studie werd de basis voor Tessa’s jurkjes. Door mijn ideeën met zoveel mogelijk mensen te bespreken kreeg het plan steeds meer vorm en steeds meer duidelijkheid. Wat zoekt men in een jurk, wat vindt men fijn en wat is onduidelijk in mijn plan? Het resultaat uit deze besprekingen is de huidige webshop. Dagelijks ben ik bezig met het verbeteren van de shop en van de jurken. Een zoektocht naar een fijne jurk vind ik niet nodig, het moet net zo snel en makkelijk kunnen als op een webshop met confectiekleding. Via het contact- of offerteformulier kun je zelfs heel makkelijk en snel aangeven dat je jouw eigen ontwerp op maat gemaakt wilt hebben! 

Inmiddels is er op de webshop ook een ready-to-wear-collectie toegevoegd, genaamd The Mantovani Collection. Hierin vind je uitwerkingen van de customize-opties én speciale ontwerpen. Ik hou ervan out-of-the-box te denken en gebruik graag bijzondere stoffen met felle kleuren en drukke patronen. Daarnaast probeer ik graag origami voor kleding, waardoor er 3-D ontwerpen ontstaan. Last but not least, om enigszins te variëren in kledingstukken maak ik weleens een top en rok die samen gedragen op een jurk lijken. Zo blijft de collectie consistent en toch verfrissend.

Naast dat de jurken op maat gemaakt worden, zijn ze ook nog eens eerlijk gemaakt. Dat wil zeggen de jurken worden onder de juiste werkomstandigheden geproduceerd. Omdat ik zelf alle jurken maak, worden alle jurken gemaakt in een prettige omgeving met genoeg zuurstof en zonder pijn (tenzij ik per ongeluk een speld in mijn vinger prik).  Er wordt daarnaast zo zorgvuldig mogelijk in de stof geknipt, om zo min mogelijk stofresten te krijgen. De restjes die ik heb komen in een kledingbak (voor kleding, textiel en schoenen) terecht voor recycling. 

nl Dutch
X